CERCUL DE VINDECARE PRIN SUNET

smooth stone on white background

Îmi vine în minte o metaforă: există oameni cu un rol important evident, ca de exemplu pompierii care sting un incendiu, dar există și oameni pe care îi trecem cu vederea și care, totuși, joacă un rol esențial în perspectiva de ansamblu – aici mă gândesc la o vânzătoare de covrigi din Comarnic care zâmbește cald și luminos zecilor sau sutelor de oameni pe care îi întâlnește zilnic. Cine cunoaște și cine poate măsura magnitudinea contribuției ei?

Ceva similar simt și când mă gândesc la atelierele pe care am început să le țin în 2012. În prim plan au fost mereu câteva principii, câteva metode, câțiva pași importanți pentru trezirea vocii, pentru armonizarea prin sunet. Recent, însă, la atelierul de throat-singing ținut la Oradea la dragul meu prieten Emil Nuna, am descoperit un element viu care s-a manifestat continuu de-a lungul acestor ani, dar care cumva a reușit să rămână „sub radar”.

Este vorba despre cercul de vindecare prin sunet!

Am realizat că se întâmplă ceva extraordinar atunci când oamenii se adună în cerc și cântă pentru armonizarea persoanei din centru. Am simțit cum se împletesc vocile și prezențele celor din cerc și am simțit cantitatea imensă de energie focalizată asupra celui din centru. Am simțit o comunitate de oameni urmând o intenție comună cu dedicație și prezență totală. Atunci când mi-a venit rândul să mă las „cântat”, m-am simțit susținut de cerc din toate părțile, susținut necondiționat să simt tot ce am de simțit, să conștientizez tot ce putea fi revelat.

Chiar dacă durează doar 10-15 minute pentru fiecare persoană (deși timpul nu mai e același în astfel de momente), cercul de vindecare prin sunet mă atinge într-un mod foarte profund și nu pot să exprim mai multe prin cuvinte. Totuși, am încredere că această imagine vie o să trezească un potențial nou în mine și în oamenii pe care îi întâlnesc și că o să ne ofere indicii despre ce înseamnă să trăim împreună ca frații și surorile – conștienți, adică, de ceea ce înseamnă a fi om și de faptul că avem cu toții acest lucru în comun. Și despre forța imensă de transformare la care avem acces când ne unim într-o intenție pornită din inimă.

Așadar, primiți vă rog invitația de a experimenta frumusețea și puterea cercului, fie într-un grup de prieteni dragi, fie într-un grup de oameni uniți prin intenție! Cântați și dansați și lăsați energiile să curgă și să se împletească în mod natural și, mai ales, simțiți susținerea cercului, care aparține tuturor.

Vă invit la următorul cerc de vindecare prin cântec și dans pe care îl organizez:

http://voceavindecatoare.ro/cerc-de-vindecare-prin-cantec/

Să ne auzim armonioși!

Alexandru